Streken

welkom bij streken

VERKOZEN TOT BESTE WINKEL ETEN & DRINKEN * Stappen&Shoppen Awards 2018 *

Ons motto: leven is genieten! Wij willen jou graag mee(r) laten genieten van bier, wijn en picknicks. Je vindt bij ons altijd rond de 300 bieren. Bieren uit de streek, maar ook uit de verste streken, zowel van grote als van kleine brouwerijen en in iedere prijsklasse.
Ook diegene die van wijn houden, kunnen bij ons terecht voor een mooie selectie toegankelijke wijnen.
Zonnige momenten kun je nu nog lekkerder maken. Bestel 
één van onze volledig verzorgde picknicks.

Loop gerust eens binnen in onze winkel op de Haagdijk 80 in Breda (zie openingstijden).

Laat het genieten maar beginnen.

Proost!
 

Even voorstellen...

’s Avonds na een lange dag werken vind ik het heerlijk om met een onbekend speciaal bier op de bank te ploffen, voor mij pure ontspanning! Op zo’n moment is het idee van STREKEN dan ook ontstaan. Met een biertje in mijn hand bedacht ik me dat Breda een winkel mist waar een ruim aanbod van speciaal bier in combinatie met een mooi aanbod van toegankelijke wijnen te vinden is. Een winkel met een mooie uitstraling en een persoonlijke benadering, waar je graag komt. Bij STREKEN hoop ik dit voor jou waar te kunnen maken.

Al geruime tijd werk ik in de horeca, waaronder de laatste jaren bij De Boterhal. Een zaak die goed matcht met mijn passie voor speciaalbieren en wijnen. Door mijn werkzaamheden bij De Boterhal heb ik veel brouwerijen mogen leren kennen. België had er al een hoop, maar Nederland is een goede inhaalrace aan het maken. Op het moment zijn er ook veel micro- en hobbybrouwerijen, ook daar worden mooie bieren gebrouwen. Zo leuk om die allemaal te mogen ontdekken!! Mocht je iemand van een micro- of hobbybrouwerij kennen die een goed bier weet te brouwen, stuur diegene gerust eens langs met een sample! Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Ik krijg wel eens de vraag of ik kan aangeven wat mijn favoriete type bier is. Zo’n moeilijke vraag! Voor mij ligt dat aan de situatie. Op een zonnig terras in de zomer geniet ik graag van een hefeweizen, licht en fris, maar toch vol van smaak. Tijdens een gure winteravond schenk ik graag een quadrupel in, kruidig en lekker moutig. Maar op een mooie lentedag vind ik een Saison goed passen, heerlijk fris met een klein zuurtje. En voor bepaalde gerechten maak ik weer totaal andere keuzes. Zo heeft iedere situatie iets wat beter past en dat vind ik nou zo leuk aan bier. Als je me zou vragen welk soort bier ik afgelopen jaar het meest heb gedronken, zijn dat zonder twijfel IPA’s. Goed bitter en vol van smaak.

Je merkt misschien wel dat ik bier een fantastisch product vind. Wijn doet daar zeker niet voor onder. Ook met wijnen kun je alle kanten op, heerlijk! Ik wil graag nog eens een roadtrip maken door Frankrijk en Italië, opzoek naar leuke kleine wijnhuizen om daar de meest bijzondere en mooiste verborgen pareltjes betreft wijn te ontdekken. Om vervolgens met een volgeladen auto terug naar huis te rijden, zodat ook jij de mogelijkheid krijgt om deze wijnen te proeven. En als ik het nu toch over reizen heb… Ik zou ook graag willen zien hoe mijn lievelingswijn van de Carmenère druif wordt verbouwd. Deze is op het moment het meest in Chili te vinden.

Nog genoeg te ontdekken en te proeven dus!

Cheers, GijsOpeningstijden winkel

Maandag

Gesloten

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

13:00 - 19:00

Donderdag

13:00 - 21:00

Vrijdag

13:00 - 19:00

Zaterdag

09:30 - 19:00

Zondag

Gesloten


Adres

Haagdijk 80

4811 TV

BREDA